Novosti

Bezmetalne keramičke krunice

Bezmetalne keramičke krunice predstavljaju vrhunac današnje stomatologije. Pojam estetske stomatologije se ne može ni zamisliti bez bezmetalnih kruna.
Specijalistička stomatološka ordinacija Cvejanović Vam omogućava da dobijete savršen osmeh uz primenu najmodernijih materijala koji se koriste za izradu bezmetalnih keramičkih krunica.


U našoj zubnoj ordinaciji u Beogradu se koristi cirkonijum kao osnova za bezmetalne krune. Cirkonijum oksid, ZrO2, se koristi u svemirskoj tehnologiji i jedanje od najtrvrđih materijala. Koristi se već 20 god. u medicinskoj ortopediji za izradu veštačkog kuka. Cirkonijum nam omogućava najpribližnije prelamanje i propuštanje svetlosti u odnosu na prirodan zub, u isto vreme pružajući izvanredne mehaničke osobine.
Baš u ovim karakteristikama leži i odgovor na često postavljano pitanje, da li su bezmetalne keramičke krunice bolje od metalo keramickih. Napretkom tehnologije može se reći da su bezmetalne krune u potpunosti preuzele primat u odnosu na krunice sa metalnom osnovom. Odabirom bezmetalnih keramičkih krunica omogućićete sebi krunice gde se neće provideti metal, kao ni metalni rub nakon par godina te ćete pružiti sebi vrhunski estetski rezultat u zubnoj ordinaciji Cvejanović.
Nakon gubitka jednog ili više zuba dolazi do mnogih promena u usnoj duplji, od gubitka kosti do pomeranja susednih zuba, takođe dolazi do takozvanog pada zagrižaja i promena u zglobu koji mogu rezultirati jakim bolovima. Izradom krunica bilo metalo keramičkih ili bezmetalno keramičkih krunica sprečava se nastanak pomenutih problema.

Za izradu vrhunskih krunica neophodan je precizan kompujterski sistem izrade, kojom prilikom se kompjuterski skenira Vaša vilica u stomatološkoj ordinaciji čime se omogućava velika preciznost izrade bezmetalnih keramičkih kruna. Cirkonijumska osnova Vam pored vrhunske estetike omogućava i mnogo bolju reakciju Vaših desnih na krunice od keramike nego na krunice od metala samim tim će i povlacenje desni biti manje izraženo.
Specijalistička zubna ordinacija Cvejanović u Beogradu omogućila Vam je10-ogodišnju garanciju na sve radove od bezmetalnih keramičkih krunica.

 


Pogledajte slike zubarskih radova, izvedenih u našoj stomatološkoj ordinaciji

Slike pre i posle, sa objašnjenjima  tretmana:

Bezmetalne kruniceBezmetalne keramičke krunice cene

PROTETIKA

Bezmetalna keramička cirkonijum krunica garancija 10 godina 220€
Bezmetalna keramička cirkonijum krunica u mostu 200€
Keramička faseta (vinir) 220€
Fiberglas nadogradnja 30€

Pročitajte ostale cene Cene zubarskih usluga u Beogradu

Bezmetalne keramičke krunice

Prednost bezmetalnih keramičkih kruna u odnosu na metalno keramičke krune je u potpunoj biokomptabilnosti sa susednim tkivima, nemogućnost bilo kakvih alergiskih reakcija, odsustvo metalnog ruba i vrhunskoj preciznosti izrade. Kod metalokeramičkih zubnih krunica mogu se javiti i galvanske struje između razlicitih metala koje se manifestuju čestim nadražajima na toplo i hladno, što je kod bezmetalnih zubnih kruna potpuno eliminisano.

Prednosti:

Potpuna biokompatibilnost materijala
Nepostojanje alergija na ovaj material ( veliki broj pacijenata sa metalokeramičkim mostovima pate od alergijskih reakcija zbog velike količine nikla u leguri metala)
Nepostojanje bimetalizma kod bezmetalnih radova. Bimetalizam u nekim slučajevima može biti kancerogen.
Čvrstina radova. 4 puta čvršći od metala.
Postojanost i nemenjanje svojih fizičko hemijskih osobina i nakon dugo godina provedenih u ustima.
Telefoni - informacije

065.3910.483

011.3910.483

   CVEJANOVICS

 

AKCIJA
ZUBNI IMPLANTI OD € 350
Pozovite nas za detalje.